Een professioneel aangelegd sportveld,
in 4 stappen

Bij de aanleg van een sportveld sla je best geen stappen over. Het team van de Ceuster is jouw partner in een bouwproces zonder zorgen.

STAP 1 Een eerste kennismaking

Iedere sportclub en ieder sportveld is anders. Daarom maken we tijd om jouw situatie en wensen in kaart te brengen. Wat zijn de precieze verwachtingen, met welke intensiteit zal het terrein gebruikt worden en welk zijn de budgettaire grenzen voor de aanleg en het onderhoud? We tekenen m.a.w. eerst samen met de opdrachtgever de krijtlijnen uit van onze aanpak.

STAP 2 De analyse

Een goede voorbereiding is het halve werk. Een grondige diagnose ter plaatse, eventueel aangevuld met verder onderzoek in ons De Ceuster laboratorium, is onmisbaar voor een goed eindresultaat.

We analyseren eerst de huidige aanpak van de medewerkers en situatie van het veld. Daarnaast bekijken we ook de opbouw van het terrein. Tenslotte beoordelen we de eventueel aanwezige technische installaties (zoals beregening en drainage) en het machinepark. Zo krijgen we een gedetailleerd beeld van het project

Tot de mogelijke analyses en onderzoeken behoren onder andere : onderzoek naar de compactatie van de ondergrond, niveaumetingen, drainageonderzoek, chemische, microbiologische en nematodenanalyses, granulometrisch onderzoek. Niets wordt aan het toeval overgelaten.

STAP 3 Het ontwerp

Op basis van de informatie van stap 1 en 2, maken we een ontwerp.

In de ontwerpfase ontwikkelen we één of meerdere concepten voor jouw infrastructuur. Onze adviseurs helpen je tijdens deze fase ook bij de keuze van materialen, grondstoffen, zaden en technische installaties. Vervolgens kiezen we in overleg voor de oplossing die het best bij jou en jouw unieke situatie past.

STAP 4 De bouw

De uitvoering van de werken gebeurt steeds in eigen beheer. Of het nu gaat over een natuurgrasveld of een hybride sportveld, De Ceuster staat garant voor een vlekkeloos verloop van jouw project.

Een greep uit onze werkzaamheden:

  • opruimen van vegetatie
  • frezen
  • ploegen
  • spitten
  • nivelleren
  • draineren
  • bodemverbetering
  • opbrengen en inwerken van verschralingszand
  • zaaiklaar leggen
  • inzaaien met specifieke sportgrasmengsels.

Onze projectleiders zorgen voor de werfvoorbereiding, planning en opvolging. Op de juiste momenten betrekken ze jou bij het project.

Onze vakmannen kennen hun stiel door en door. We zetten onze eigen gespecialiseerde machines in en gebruiken uitsluitend kwalitatieve producten. Geen uitdaging is voor hen te groot.

We beschikken daarnaast over een uitgebreid netwerk van leveranciers en onderaannemers, die volgens dezelfde kwaliteitsnormen werken. Zo garanderen we altijd een topresultaat. Reken dus voor de aanleg van je sportveld op de expertise van De Ceuster want….

vakmanschap loont.

Vraag meer informatie

Op zoek naar een betrouwbare partner voor jouw project?

Vraag hier jouw project aan.

Copyright © 2020 De Ceuster nv nv All rights reserved