Contacteer ons
+32 (0)15 31 22 57
Werkuren
07 - 17h
email-84
Support 24/7
info@deceuster.com
De Ceuster - horti, sport en infra
SPORT
Meer informatie over SPORT? 
Neem contact op
ING. Kim Swinnen
Verantwoordelijke Sport
+32 (0)475 32 71 58
+32 (0)15 31 22 57
ksw@deceuster.com
Project aanvragen
DRAINAGE'VAK'ATURESCONTACT
horti

Boomgaard plaatsen met GPS

Een boomgaard aanleggen doe je best meteen goed.

Een boomgaard aanplanten doe je niet zomaar. Een goede voorbereiding is essentieel. Met de indeling van je perceel en de plaatsing van bomen en palen bepaal je in grote mate het toekomstig rendement van je boomgaard. Daarom benut je je kostbare grond best zo goed mogelijk. Dat doe je met vakkennis en aangepaste GPS technologie…

Ontdek hier een getuigenis van een boomkweker die met De Ceuster samenwerkt.

De Ceuster N.V. gebruikt GPS om de allerbeste indeling te garanderen. Dit zijn de 5 stappen in het proces:
stap 1

GPS-opmeting

Meten is weten! We meten met hoogwaardige GPS technologie, het terrein op met een nauwkeurigheid tot op de cm. Dat levert geo-referenties op in de vorm van punten en/of lijnen.
Indien je dat wenst, meten we meteen ook enkele belangrijke voorzieningen op naast het terrein. Denk bijvoorbeeld aan de toegangsweg, bepaalde hindernissen, het beregeningssysteem en zo verder. Zo kom je later niet voor verrassingen te staan.
stap 2

Plantkaart ontwerp

Met de GPS data vormen we een eerste beeld van het terrein. Dankzij een CAD/GIS softwarepakket, verwerken we dat beeld als overlay op bestaande systemen zoals Google Earth, OpenStreetmap of kadasterplannen.
Die tekening vormt de basis voor een plantkaart, die overzichtelijk weergeeft waar de bomen en palen precies moeten terecht komen.
Na de ontwerpfase starten we met de voorbereiding van de werken. We kunnen ook helpen met de verwijdering van bestaande gewassen of andere hindernissen, nivelleren, verbeteren de bodem, maken de grond plantklaar, bestellen palen en plantgoed …
stap 3

Conversie naar machinesturing

Vervolgens zetten we de plantkaart om naar aangepaste bestanden voor de machinesturing.
stap 4

Bomen en palen plaatsen

Een op maat ontwikkelde bomenplantmachine garandeert een exacte plaatsing van de bomen en palen. Een automatische markeur geeft de plaats aan waar we de bomen planten en de boorunit boort ook gaten voor de palen (zowel de schuin geplaatste eindpalen, als de verticaal geplaatste steunpalen).
stap 5

Natrillen van de palen

De palen moeten niet alleen mooi recht staan, maar liefst ook stevig verankerd zitten in de grond. Zo kan je meteen de spandraden vastmaken. Natrillen met een hydraulische hamer op een minigraver, garandeert tenslotte dat de palen muurvast staan.

Een boomgaard aanplanten met De Ceuster?

Benut iedere centimeter van je kostbare beschikbare oppervlakte
Laat denk- en meetwerk over aan vakmannen met professionele apparatuur
Gebruik ook voor de aanplanting gespecialiseerde operators en machines
Geniet van maximale opbrengst

Meer informatie over hoe we jou kunnen helpen?

Copyright © 2022 De Ceuster nv All rights reserved