Contacteer ons
+32 (0)15 31 22 57
Werkuren
07 - 17h
email-84
Support 24/7
info@deceuster.com
De Ceuster - horti, sport en infra
SPORT
Meer informatie over SPORT? 
Neem contact op
ING. Kim Swinnen
Verantwoordelijke Sport
+32 (0)475 32 71 58
+32 (0)15 31 22 57
ksw@deceuster.com
Project aanvragen
DRAINAGE'VAK'ATURESCONTACT
Terug naar alle blogartikels

De Ceuster INFRA, als het "just" moet zijn

De Ceuster staat bekend om haar vakmanschap in de tuinbouw (Horti) en in de aanleg & onderhoud van sportvelden (Sport). Minder bekend is dat onze vakmannen ook in de infrastructuurwerken (Infra) ondertussen een mooie reputatie hebben opgebouwd. Dringend tijd om ook deze bedrijfstak eens “grondig” te belichten. Dat doen we met vakman Jan De Roye, onze verantwoordelijke INFRA.

infra, infrastructuurwerken

Jan, hoe komt het dat de Infra tak binnen De Ceuster minder bekend is?

Jan Goh, het spreekt misschien minder tot de verbeelding omdat wat we doen zich afspeelt aan de basis. Je ziet het eindresultaat maar heel even, want na onze nivelleringswerken volgen onmiddellijk andere werken. Bij de aanleg van een voetbalveld of een serre zie je op het einde van de rit de afwerking. Bij ons bevindt zich die onder de grond ☺. Maar de meerwaarde van wat we doen is niet te onderschatten. 

Hoezo?

Jan Wij leggen de fundamenten voor projecten met onze nivelleringswerken. En het fundament daar wordt op verder gebouwd. Wij zijn dus echt een cruciale factor voor de wegenbouw, aanleg van parkings, opritten, industriehallen, maar ook grote privétuinen, sportvelden, serres en ga zo maar door. Wij zweven binnen De Ceuster over de andere 2 sectoren (Horti en Sport) heen. In principe doen we alles waar nivelleringswerken tot op de centimeter, zeg maar millimeter komt bij kijken.

Het moet “just” zijn

Waarom is die nauwkeurigheid zo belangrijk? 

Jan Het moet “just” zijn. Het gaat over perfectie nastreven. Het welslagen van een project hangt af van hoe goed wij ons werk doen. Dat is een hele verantwoordelijkheid. Hoe beter wij onze nivelleringswerken uitvoeren hoe meer de eindklant daar voordeel aan heeft. Het vermijdt problemen achteraf met bijvoorbeeld afwatering, maar het kan ook een financieel voordeel opleveren. Reken maar uit. 1 cm afwijking meer of minder lijkt niet veel, maar op grote oppervlaktes kan dat tot honderden kubieke meters aan beton schelen. 

Nivelleren is high-tech

Hoe doen jullie dat?

Jan: Constant investeren in nieuwe machines én in de opleiding van mensen. Het moet steeds preciezer en dat betekent gebruik maken van de nieuwste technologieën; 3D, lasertechnologie, GPS … Nivelleren is vandaag natuurlijk high-tech en sterk geautomatiseerd, maar het blijft wel een kwestie van kennis en ervaring van de machinist. Wij hebben meer dan 50 jaar ervaring, we hebben héél veel machines in huis én we kennen ze ook door en door. Wij hebben kilvers en bulldozers in alle maten en gewichten ☺. En natuurlijk beschikken we ook over machinisten die hun vak verstaan. Ik denk dat daar onze grootste kracht schuilt. 

Pietje Precies

Wat maakt eigenlijk een goeie machinist?

Jan Oh, dan gaat het voor een groot deel over skills, maar toch ook over een stukje mentaliteit. Je moet een beetje een perfectionist zijn. Dat zit in onze mensen. Op de machines zijn het echte “pietjes precies”. Die zijn echt één met hun machine als ze aan het werk zijn. En dat moet ook. Je moet ook constant willen bijleren. De technologie staat niet stil. 

Wat is het moeilijkste van de job? 

Jan Tja, elk terrein heeft een afwatering nodig. Daar gaat het over. Alles moet onder de juiste helling liggen zodat er nooit water kan blijven staan. Dat wil zeggen dat elk terrein in een lichte bolling moet liggen. Een doorsnee voetbalveld bijvoorbeeld scheelt van zijkant tot het midden ongeveer 30 cm. Dat exact juist aanleggen, is de kunst. 

Vakmanschap 

Infra is binnen De Ceuster de snelst groeiende sector. Hoe komt dat? 

Jan Een stukje de markt, maar we merken ook dat klanten ons vakmanschap blijven appreciëren. Want dat is het wel degelijk: vakmanschap. Ik denk dat onze klanten weten dat ze zich bij ons geen zorgen hoeven te maken over het eindresultaat. We zijn bovendien heel flexibel. Soms betekent dat ook nachtwerk of deadline werk. Het vertrouwen van onze klanten in wat we doen en hoe we het doen is echt heel groot. Als die klant dan ziet dat het perfect gedaan is. Daar ben ik best fier op, ja….

Waarom doe je deze job zo graag? 

Jan Ik heb het meer dan 20 jaar zelf gedaan. Het zit in mijn bloed. Ik heb altijd met voertuigen en machines bezig geweest. In het begin van mijn carrière heb ik nog in het transport gezeten. Zet mij achter een stuur en ik leef op, dan ben ik in mijn element. Dat is dus écht zo hé. Nu nog altijd. Ik rij ook graag met de auto, ik kom daar van tot rust. Raar hé? En (aarzelt)…. Ik ben zelf ook wel een perfectionist (gelach). 

Maar ook het familiale van de firma trekt mij heel erg aan. Els onze CEO zet een beetje de ziel van Herman verder. Zo vader zo dochter denk ik ☺. Dat is mooi.

Vandaag rijd je zelf niet meer met machines hé?

Jan Klopt, ik zit zelf niet meer achter het stuur van een machine, maar ik stuur ons team aan. Dat is een hele verantwoordelijkheid, maar ik leef daar echt voor. Ik ben hier ook graag. Ik denk dat ik een beetje verknocht ben aan het bedrijf… Weet je, Ik wil dat zo goed mogelijk doen. Ik leg de lat dan ook heel hoog. Onze machinisten weten dat. En… ze kunnen me ook niets wijsmaken ☺. 

Wat brengt de toekomst voor Infra?

Jan Onze Infra sector verder uitbouwen, de ontwikkelingen volgen van de technologie en blijven hemel en aarde bewegen voor onze klanten. Dat zijn de juiste ingrediënten voor succes denk ik. 

En op persoonlijk vlak?

Jan Pfff, binnen 2 jaar MAG ik officieel met pensioen, maar dat zie ik toch niet gebeuren ☺. Ik doe het nog te graag. (Ferm) Zo lang ik kan blijf ik hier werken!

Kijk ook naar “Mijn Machien” en ontdek één van onze vakmannen in actie. 

Jan De Roye
Verantwoordelijke Infra
+32 (0)479 98 22 04
jdr@deceuster.com

Meer uit onze blog

Copyright © 2022 De Ceuster nv All rights reserved