Contacteer ons
+32 (0)15 31 22 57
Werkuren
07 - 17h
email-84
Support 24/7
info@deceuster.com
De Ceuster - horti, sport en infra
SPORT
Meer informatie over SPORT? 
Neem contact op
ING. Kim Swinnen
Verantwoordelijke Sport
+32 (0)475 32 71 58
+32 (0)15 31 22 57
ksw@deceuster.com
Project aanvragen
DRAINAGE'VAK'ATURESCONTACT
Terug naar alle blogartikels

De Ceuster in Wallonië

De roots van De Ceuster liggen in Vlaanderen, maar het bedrijf profileert zich wel als puur Belgisch en is daar bijzonder fier op. De Ceuster heeft namelijk ook een stevige voet aan de grond in Wallonië. Damien Denayer (Ing.), adviseur Horti - Sport - Infra, is één van die stevige voeten … 😊

Damien, De Ceuster in Wallonië. Hoe gaat dat?

“Ah goed hé :)! In Wallonië zijn we vooral gekend voor de aanleg en het onderhoud van sportvelden. In de sportsector hebben we dan ook enkele mooie realisaties op onze naam. Zo realiseerden we de aanleg van het oefencentrum voor Standard. Ook voor Sporting Charleroi hebben we vele jaren gewerkt, voor Moeskroen, noem maar op. In de Horti en Infra zijn we in Wallonië minder gekend. 

Voor Horti krijgen we vooral aanvragen binnen via de collega’s van DCM (De Ceuster Meststoffen). Onze bedoeling is echter om in de toekomst nog meer in te zetten op al onze andere activiteiten. We hebben heel wat unieke machines in huis die over de landsgrens nog niet bekend zijn. Daar ligt nog veel werk.”

Waar zijn jullie het meest actief? 

“De verdeling Brussel en Wallonië is homogeen. Soms werken we ook in het Noorden van Frankrijk of Luxemburg.”

Uitdagingen en kansen

Is het een ander soort markt? 

“Eigenlijk niet. De mentaliteit is in feite overal hetzelfde. Wel is bijvoorbeeld de kwaliteit van de grond anders. De grond is vaak zwaarder dan in Vlaanderen, waar de bodem over het algemeen zandiger is. Het is er ook overwegend heuvelend. Maar dat is geen enkel probleem voor onze machines. Het is een kwestie van anders instellen. 

We hebben er meer te maken met kleinere concurrenten en dat maakt het soms moeilijk. Ze hebben niet dezelfde ervaring als ons, maar toch is concurreren met hen een uitdaging. Ze hanteren soms lagere prijzen, maar bieden lang niet altijd dezelfde kwaliteit. Wij maken het verschil met ons machinepark, onze ervaring en met ons vakmanschap. Ook service en opvolging zijn heel belangrijk voor ons.” 

Waar liggen de meeste kansen? 

“In de afdeling Sport is er nog ruimte voor uitbreiding, maar ook in de afdelingen Horti en Infra zijn er nog veel mogelijkheden. Onze vele specifieke capaciteiten zijn in deze twee departementen echter nog niet voldoende bekend. Voor kwekers en verkopers van planten bieden wij bijvoorbeeld kant en klare oplossingen met onze containervelden. Dat is een alles-in-één oplossing; inclusief grondwerk, egaliseren, borduren, drainage, complete wateropvangsystemen, betonnen verkeersplaten, drainagelagen, dekzeilen en worteldoek, bewateringssystemen..... Wij hebben al die kennis en machines in huis om die werken van A tot Z uit te voeren. 

Wij zijn echt "specialisten" in dit gebied. Wij denken mee met onze klanten en werken met hen samen om die containervelden op maat in te richten, afgestemd op hun behoeftes én volgens de eisen en beperkingen van elke locatie. Dat is een niet te onderschatten “plus" voor het kweken, verkopen en/of opslaan van planten. Ik kan met enige trots zeggen dat we uniek zijn in deze gepersonaliseerde aanpak.”

Zijn er nog andere redenen waarom klanten in Wallonië voor De Ceuster kiezen?

“Goh, zoals ik al zei, onze ervaring. We kunnen ook alle werken aan en bovendien van A tot Z. Ook voor Infra, van de eerste nivellering, de borduur tot de betonnen dallen …. Alles zit in één hand en dat geeft veel vertrouwen aan de klant. Ze weten dat ze kwaliteit krijgen én zonder zorgen!. Ik werk ook nauw samen met het team in Vlaanderen, zoals met Kim (verantwoordelijke sport), Geert (verantwoordelike Horti) en Jan (verantwoordelijke Infra), om voor iedere klant de juiste oplossing te vinden.” Die bundeling van krachten en ervaring is zonder twijfel onze grootste troef. 

Damien, vakman in en uit Wallonië

Wat is jouw achtergrond?

“Ik heb altijd al een passie gehad voor gras. Mijn ouders hadden een grote tuin. Als kind stond ik in voor het maaien. Ik deed dat heel graag en ik denk dat het daar gegroeid is. Als ik vandaag naar het voetbal ga, kijk ik eigenlijk vooral naar het gras. (lacht) Een mooie grasmat met een mooie kleur dat vind ik echt top. Dat kan visueel zo’n mooi effect geven. In een tuin is dat ook. Een mooi grasveld is de basis van een mooie tuin. In mijn eigen tuin maai ik ook nog altijd mijn gras zelf. Dat is mijn domein :).

Toen ik ging studeren, wou ik dus sowieso iets doen met gras. Ik wilde absoluut een job doen waar ik buiten kon zijn. Ik heb dan uiteindelijk voor landbouwingenieur gekozen.” 

Ben je onmiddellijk bij De Ceuster begonnen? 

“Ik heb eerst kort in een grote tuinonderneming gewerkt, maar dat was niet echt mijn ding. In 2005 ben ik bij De Ceuster begonnen. 

Ik ben vandaag als het ware het gezicht van De Ceuster in Wallonië. Ik woon zelf ook in Hoei en sta dus heel snel bij mijn klanten. Dat klantencontact is voor mij heel belangrijk. Dat is echt een heel nauwe band. Ik begeleid het hele project van offerte voor verkoop, de uitvoering van de werken en de opvolging ervan.”

Waarom doe je je job graag? 

“Het zijn afwisselende dagen. Het contact met de klanten trekt me echt aan. De juiste oplossing vinden op maat van iedere unieke klant houdt het interessant. Het is technisch, maar ook soms administratief. Het wordt nooit saai, wee je. Ook het weer heeft elk jaar een ander effect op onze job. Dat houdt het spannend en uitdagend. Je krijgt ook veel voldoening als je het verschil ziet tussen -voor en -na we geweest zijn. Het is altijd beter en mooier als wij een project afronden. We krijgen daarvoor ook heel wat appreciatie van klanten. Daar doe je het voor.”

Waarom heb je voor een Vlaams bedrijf gekozen?  

“Het feit dat het Vlaams was, maakte eigenlijk niet zo veel verschil. De Ceuster is ook eerder een Belgisch bedrijf dan een Vlaams. Mij was het vooral te doen om de verschillende activiteiten. Er zijn weinig bedrijven in België waar je die mix kan vinden. Ik hou ook van de “voetjes op de grond” filosofie van De Ceuster. Els (bestuurder De Ceuster) voegt daar sinds enkele jaren met haar enthousiasme ook nog nieuwe energie aan toe. Heel fijn hier. ik voel mij op mijn plaats.”

Dromen

Hoe ga je De Ceuster in Wallonië nog meer in de markt zetten? 

“We gaan nog meer inzetten op publiciteit en beurzen zodat we echt in contact kunnen treden met onze klanten. Een goed netwerk blijft ook belangrijk. Goede contacten onderhouden en voelen wat er leeft bij je klanten vind ik heel belangrijk. Kijk, de oudere generatie kent ons, maar de jonge mensen in Wallonië kennen De Ceuster minder goed. We moeten proactief zijn en naast onze bestaande klanten ook hen aanspreken.”

Wat is je droom nog met De Ceuster?

“Ik wil de concurrentie altijd een stap voor zijn :). Met wat wij te bieden hebben kan dat ook. Het is mijn doel om met De Ceuster de nummer 1 op de markt te zijn. Zowel bij grote klanten als bij kleine klanten. Zien dat een klant wordt verder geholpen en dat hij een boost kan geven aan zijn eigen bedrijf, daar word ik blij van.”

ING. Damien Denayer
Adviseur HORTI SPORT INFRA
Regio: Wallonië en Brussel
+32 (0)479 62 12 23
dde@deceuster.com

Meer uit onze blog

Copyright © 2022 De Ceuster nv All rights reserved